Lura ditt barn

Jag har inte börjat läsa här än men det verkar väldigt roligt!

Lyxigt, blommigt och mysigt i sängen

Har sedan i måndags blivit besatt av att göra det mysigare i sovrummet. Jag har köpt ny bäddmadrass till mig själv. Köpte också ett luddigt härligt flanellakan till mig själv. Detta lakan har jag för övrigt sytt om till dra-på-lakan. Nålade bara ihop i hörnen och sydde. I mitten, tvärs över sydde jag fast ett gummiband för att hålla kanterna inne då lakanet inte gick att vika in mer än 10 cm på varje sida. Hatar när lakanet släpper och knölar sig!

Beställde häromdagen två påslakanset på Jotex med två örgott till varje. Balmoral heter dom. Köpte dem direkt jag såg dem de var så fina! Först såg det ut som vilket annat mormortyg som helst, men när man tittar på rosorna så ser de verkligen läckra ut ihop med de gråa bladen osv. Det enda som saknas nu är mörkgråa lakan till dessa. Helst i satin. Helst också dra-på. Skulle kännas lyxigt!





Igår tog jag fram en svart spets jag köpt på Pingstkyrkans loppis. Den kändes gammal eftersom att kanten hade spruckit och höll på att lossna. Jag sydde den efter lite möda med att trä tråden i farmors symaskin. Blev en kappa till sovrummet som nu känns som nytt. De gamla vita gardinerna var för långa och slämpade i backen.

Det enda jag väntar på nu är mina nya sängkläder och att få sova gott!

Swedish cooking with IKEA chef Jørn!

Letade efter ett recept på hällakaka att göra i ugn eller stekpanna hemma men hittade till min förskräckelse OCH förtjusning ett matlagningsprogram på IKEA:USA's hemsida. Matlagningsprogrammet går mer eller mindre ut på att blanda de svenska matvarorna som säljs i IKEAs matbutik och göra några klassiker och några 'delikatesser' jag aldrig skådat. Varför inte göra 'Gravad lax roll and shrimp salad', 'Swedish meatballs and Janssons temptation' eller 'Cloudberry trifle'?

Stämningen är klart fånig. Den duttiga musiken får mig att tänka på barnprogram. Det var ganska kul att se en liten stund i alla fall!



RSS 2.0